top of page

Wie ben ik?

Mijn naam is Fabienne Peters (1988). Vanaf mijn tiende schrijf ik en speel ik toneel. Na de middelbare studeerde ik Nederlands en deed ik de jaaropleiding aan de Schrijversvakschool. Vervolgens schreef ik vooral non-fictie als journalist/redacteur. Fictie schreef ik vooral voor mezelf, maar sinds een paar jaar heb ik de behoefte om mijn verhalen te delen. Novelle FELIX. is mijn eerste creatie, daarna volgde de InYourFace Karakterkaarten (publicatie van allebei in 2024) en nu ben ik bezig aan kinderboek Kermisjongen.

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Instagram

Mijn verhaal - de langere versie

Schrijven is altijd mijn lust en mijn leven geweest. Het is mijn uitlaadklep. Ik praat niet makkelijk/graag over mijn emoties, maar als ik schrijf, kolken ze over het papier. Een van mijn eerste schrijfdocenten gaf me de tip het drama te doseren. Sowieso een bruikbare tip, maar zeker tijdens het schrijven. Het blijft een aandachtspunt voor me. Ik heb altijd veel dramatische darlings om te leggen als ik mezelf vrij laat schrijven. Maar dat doe ik inmiddels ook met gemak.

Band met de dood

Mysteries fascineren mij: het occulte, spiritualiteit en religie. Het is - naast alles met dieren - het enige waar je me voor wakker mag maken. Op dit moment ben ik bezig met het verkennen van mijn mediamieke (ja, inderdaad, mediumschap) skills en wat ik daarmee kan en wil. Ik heb een liefdevolle band met het einde van het leven. Niet op een morbide, levenloze manier. Maar juist omdat ik weet dat het daar niet eindigt. Mijn langstlevende opa en oma heb ik mogen begeleiden naar het einde. Twee van de mooiste ervaringen van mijn leven. 

Bianca en ik

Ook met dieren heb ik een speciaal contact. Ze verstaan mij woordelijk en ik kan ook met ze schrijven. Heel handig en bovenal zo dierbaar om te mogen doen. Ik leef dan ook met veel dieren. Van onszelf zijn Ravi & Joan (honden) en Boris & Bella (konijnen). Samen met mijn vriendin Bianca woon ik in een tiny house in Katwijk aan Zee. We hebben ons eigen bedrijf De Verderkijkers waarin we diepzielduikers begeleiden zichzelf verder af te pellen door opstellingenwerk en creativiteit.

Nog wat willekeurige doch veelzeggende feitjes op een rij:

 • Ik ben uit de kast sinds mijn 30ste, sinds ik Bianca ontmoette. Was ik daarvoor dan hetero? Nee, ik vrees van niet. Bi wel, maar toch overwegend ontkennend.

 • Mijn werkleven gaat altijd alle kanten op: van onderwijsadviseur tot fietskoerier, van programmamaker tot winkelier in thee, van bemiddelaar in het boekenvak tot medewerker in een gehoorwinkel. Hier zit geen logische volgorde in;

 • Afgestudeerd (Master Jeugdliteratuur) op het onderwerp 'dood en rouw in young adult literatuur', daarna doorgepakt en een opleiding tot rouw- en verliesbegeleider gedaan. Nu zit er een toneelstuk over rouw in de pijplijn;

 • Ik kan tarotkaarten en horoscopen lezen, vooralsnog geen handen;

 • Eigenlijk heet ik Anna Fabienne, maar ik gebruik alleen mijn tweede naam;

 • Ik heb een diffuse haat-liefde verhouding met het podium;

 • Dieren gaan voor mij boven mensen;

 • Over het algemeen - of beter gezegd: gemiddeld genomen - leef ik gezond. Het is óf alleen kaasbroodjes, croissants, friet en bier. Óf ayurvedisch zonder suiker, geen koffie, de hele dag water. Op het laatste ga ik beter, maar daar heb ik me nog niet mee verzoend. Een middenweg is naderende!

 • Ik ben een introvert met extraverte uitschieters. En zoals het een ware schrijver betaamt, kajak ik op de golven van mijn immer verrassende gemoed.

bottom of page