top of page
  • Foto van schrijverFabienne Peters

Astrologie of nie?

Bijgewerkt op: 12 apr.

Er zijn weinig dingen zeker in het leven. In het algemeen. Maar mijn leven heeft dat credo wel erg serieus genomen. Het vraagstuk van vandaag: de astrologie.


Hardloopschoenen

Sinds september 2022 volg ik de opleiding spirituele astrologie bij Caelestis. Machtig interessant dat je met astrologie zo'n inkijk in je levensloop kunt krijgen. Het fascineert me al van kinds af aan. En ik begin het steeds beter te begrijpen. Maar bij mij werkt het zo: hoe groter mijn kennis, hoe groter de onrust. Ik wil geen kennis en ik wil niet dat er een systeem bij me hoort (of erger nog: dat ik bij een systeem hoor). Die kant neigt het nu wel op te denderen en A.F. Peters heeft haar hardloopschoenen al aan.


'Ik zou echt geen relatie met jou kunnen hebben, ik zou doodsangsten uitstaan.'

Doodbloeden

Is het escapisme? Is het tijd om te gaan? Heb ik een manische stoornis? Of alles tegelijk? Een paar jaar terug zei een collega tegen mij: 'Ik zou echt geen relatie met jou kunnen hebben, ik zou doodsangsten uitstaan.' Ik vond dat hilarisch. Ze doelde op mijn wispelturigheid. Hoe ik het ene moment hartstochtelijk de ene richting op stuif en het andere moment (een dag of een minuut later) zeg: nee, toch niet zo leuk. Hoe Bianca daarmee omgaat? Ze vindt haar leven zonder mij net zo waardevol als met mij. Zulke partners en vrienden heb ik nodig. Wordt het te clingy (hoe gezellig ik je ook vind), dan zet ik het op een doodbloeden.


'Er is één ding dat je niet kunt zien in de horoscoop en dat is de ziel.'

Weg ziel

Maar goed, de astrologie hangt dus ook zo'n sijpelende dood boven het hoofd. Of ben ik bang voor de grootsheid ervan? Of voorzie ik dat die grootsheid het leven veel te ingewikkeld maakt? Dat het leven in essentie niet zo ingewikkeld is. De doodsteek was denk ik een docent die zei: 'Er is één ding dat je niet kunt zien in de horoscoop en dat is de ziel.' Toen brak mijn klomp. Jezus, dat is toch het enige waar je als diepgraver inzicht in wilt?!


Ik weet het nog niet

Kortom: ik ben weer eens in conclaaf met mezelf en het lot van mijn carrière. Want als er toch één lot onbestemd is, is het dat van mijn werkzame leven. Nee, ik overdrijf het heel erg. Zo'n type ben ik (staat ook in mijn horoscoop). Maar ik vind het soms wel moeilijk dat er zoveel potentieel is en zo weinig focus. Is dat ook terug te zien in mijn horoscoop? Zeker weten.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page